Afvigelser i projektet Trindholmsgade 2. 600 Kolding

Projektet i starten af forløbet.
 Min ide i starten af projektet i forhold til studieboligerne, var at der skulle være 16 i alt. fordelt i 2 bygninger, hvor der ville være et fællesrum imellem dem oppe på 1. salen. 

Efter noget tid dukkede der noget uventet op da jeg fik læst lokalplanen. det var en sokkelkvote på 1.85m over terræn, da der skal tages højde for chancen for stormflod da byggeriet ligger lige ud til Kolding Å. Samt at m2 mæssigt oversteg den alt for meget. projektet er gransket til 500 - 700 m2 bebyggelse på grunden. med 2 bygninger samt fælles areal og "kælderen" som ikke må benyttes skulle regnes. hvilket jeg ikke havde regnet med den skulle. Endte jeg på 1141 m2. 

Efter en del overvejelser om hvordan og hvorledes jeg kunne komme ned på de påskrevet m2. valgte jeg at fjerne den ene bygning. Så jeg ender ud med 8 studielejligheder i alt, men da det gør at jeg overholder de gældende m2. var det den bedste løsning jeg kunne komme frem til. Da det ville være en udfordring og muligvis slet ikke til at forsvare en afvigelse på 441 m2.

Projektet i slutningen af forløbet, endelig placering.
Stødte på et nyt problem angående afstanden til åen som ifølge lokalplanen skal være 4m samt der også skal være 1,5m til fortovet på den anden side. Hvilket slet ikke kunne lade sig gøre da bygningen var placeret, nede i venstre hjørne af grunden. Valgte at flytte bygningen op i højre hjørne af grunden som ses på billedet, i tro om at afstanden var nok der, men det viste sig at jeg landede på 1,7m til åens vandspejl, men dog kan det overholde de 1,5m til fortovet på den anden side. 

Så det jeg gør er at søge om dispensation i forhold til lokalplanen omkring de 4m til vandspejlet. som viser sig at være den bedste vej at gå når man er så langt i projektet, for ellers skulle man have skubbet væggen der står ud mod åen længere ind hvilket ville tage for mange m2 fra selve lejlighederne i byggeriet.  







Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Redegørelse af materiale analyse

Indledning til projekt Trindholmsgade. Kolding