Parametre i lokalplanen - Kolding Havn

 Lokalplanområdets beliggenhed

Det er et næsten udbygget erhvervsområde i bunden af Kolding Fjord afgrænset af jernbanens hoved strækning, Kolding å og Østerbrogade. Selve området har et areal på hele 70 ha der anvendes til havnerelateret erhverv og liberalt erhverv samt lystbådehavn, klubfaciliteter og andre rekreative formål. Fandt dog frem til at der er en afvigelse i lokalplanen omkring liberalt erhverv. hvilket gør at jeg kan få gennemført mit byggeri angående studieboliger.

Baggrunden og formålet med lokalplanen for området er udarbejdet for at man kan sikre muligheden for en tættere forbindelse mellem havnen og den centrale bydel. Hensigten er at man skal fastholde havnen som et centralt beliggende aktiv for Kolding by, oplands erhvervsliv og for offentligheden. Det indebære at der skal sikres udviklingsmuligheder for havnen, tillades etablering af havne og banerelateret erhverv samt bymæssige funktioner og sikres offentlig adgang til Kolding A og Kolding Fjord. Liberalt erhverv skal tillades i et afgrænset område ved Kolding Å og Østerbrogade, centralt ved bymidten og tæt på åen. Den inderste del af havnen skal kunne omdannes til et åbent byområde med mulighed for etablering af butikker og restaurationer, som vil knytte havnemiljøet til bymidten. 

§1 Formål.

formålene er:

  • At fastholde områdets anvendelse til havneerhverv.
  • At udlægge områder til liberalt erhverv, centerfunktioner uden boliger samt til grønt område.
  • At etablering af erhvervsvirksomhed respekterer miljøfølsomme funktioner på naboejendomme inden for og uden for lokalplanområdet.
  • At ny bebyggelse og anlæg skal opføres under hensyntagen til den visuelle påvirkning af Kolding by og fjord.
  • At sikre offentlig adgang til havnens sydlige ydermole, åen og havneindløbet.
  • At bebyggelsens udformning og placering langs Trindholmsgade og Kolding Å medvirker til at undgå udbredelse af støj fra erhvervsvirksomheder.
  • at ny bebyggelses omfang, placering og fremtræden tilpasses områdets og den eksisterende bebyggelses karakter. 
§3 Områdets anvendelse.

3.0
Generelt

3.0.1
Byggeri skal opføres som lavenergibebyggelse, med et energiforbrug der svarer til energiklasse 1 eller mindre ifølge afsnit 7.2 i Bygningsreglementet BR08. 



Kortbilag 5
Kortbilag 4















3.3
Område 3

3.3.1
Område 3 må kun anvendes til liberalt erhverv samt til privat- og offentligservice. Virksomheder der etableres i området skal have en miljø klassifikation i overensstemmelse med angivelser på kortbilag 4, og i overensstemmelse med eller kunne sidestilles med klassificeringen ifølge virksomhedsoversigten, lokalplanens bilag 2. 

3.3.2
Erhverv, der etableres i område 3, skal overholde støjgrænser svarende til områdetype 2 virksomheder som vist på kortbilag 5, efter principperne jf. tabel 1, Miljøstyrelsens Vejledning nr. 5, 1984, som er vedhæftet lokalplanen som bilag 3. 

3.4
Område 4

3.4.1 
Område 4 må kun anvendes til grønne områder og skal friholdes for byggeri.


§ 5 Veje, stier og parkering
Kortbilag 6
Kortbilag 7

5.1
Eksisterende offentlig vej og private fællesveje skal fastholdes. Eksisterende vejbyggeline langs Jens Holmsvej fastholdes. For vejstrækninger ikke omfattet af eksisterende vejbyggeliner udlægges ved offentlig vej vejbyggelinie i 12,5 meters bredde omkring vejmidte og ved privat fællesvej udlægges i 10 meters bredde omkring vejmidte, i henhold til angivelserne på kortbilag 6. 
 
5.2
For jernbaneskinner udlægges en byggelinie i 3 meter omkring skinnemidte.  

5.3
Eksisterende udpegede adgangsveje ved Benzinvej, Ndr. Havnevej, Nordkajen og Sdr. Havnegade samt adgangsvej for specialtransporter med lang last skal bibeholdes, angivet på kortbilag 7. 


5.4
Jernbanetrace tillades efter behov og i takt med udbygning af havnen.


5.6 Der skal udlægges 1 parkeringsplads pr. 1000 m2 lagerareal, 1 parkeringsplads pr. 100 m2 produktionsareal og 1 parkeringsplads pr. 50 m2 areal til administration og liberalt erhverv samt butiks- og servicevirksomhed.
  
5.7 
Kortbilag 8
Stier vist på kortbilag 6 befæstes i 2,5 meters bredde. Stier befæstes med belægninger som asfalt eller betonbelægninger velegnet for kørestolsbrugere og gangbesværede og udføres med ledelinjer velegnede for blinde og svagtseende. 
 På strækningen A-B fra Caspar Müllers Gade til Slippen, angivet på kortbilag 8, udlægges Trindholmsgade som vist på kortbilag 5, befæstet i 5 meters normalbredde og anlægges som adgangsvej i lav hastighedsklasse. På strækningen B-C fra Slippen til Brandsøvej, angivet på kortbilag 8, udlægges Trindholmsgade som vist på kortbilag 5, befæstet i 5 meters normalbredde og anlægges som adgangsvej i meget lav hastighedsklasse eller som opholds- og legeområde i medfør af færdselslovens § 40.


§ 6 Ledningsanlæg 

6.1 
El-ledninger må kun fremføres som jordkabler. 

6.2
Der skal afgives plads til nødvendige transformerstationer til lokalplanområdets forsyning. 

6.3 
Ved offentlige kloakker og private, fælles kloakker skal bebyggelse opføres i en afstand af mindst 2 meter fra den enkelte kloaklednings midtlinje. 


§ 7 Bebyggelsens omfang og placering

7.1.2
Bebyggelse må ikke overstige de, for hvert byggefelt, fastsatte bygningshøjder på henholdsvis 9 meter, 15 meter, 18 meter, 30 meter og 40 meter, som vist på kortbilag 10.  

7.1.4 
Nyt byggeri skal have en sokkelkote på mindst + 1,85 m DVR90. 


7.4 Område 3 

7.4.1 
Bebyggelsesprocenten må ikke overstige 75 for området som helhed. 

7.4.2 
Bebyggelse må ikke opføres nærmere naboskel end 5 meter. 

7.4.3 Bebyggelse i område 3 skal opføres i en afstand af mindst 4 meter til åbred mod Kolding Å og således, at det flugter med eksisterende bebyggelse.  

§ 8 Bebyggelsens ydre fremtræden 

8.1 
Til overflader på bygningssider og som tagmateriale må kun anvendes materiale, der kan indpasses til det materiale den øvrige bebyggelse på ejendommen er opført i. Udvendige bygningsflader, herunder bygningssider, tage og sokler, må kun fremtræde i lyse nuancer eller i sort, gråt, hvidt eller teglrødt eller en blanding af disse. Undtaget herfra er døre- og vinduespartier og skodder. 

8.2 
Bygningsoverflader må højst have en glans, der svarer til malebehandlet overflade med glanstrin 14 (mat). Ovenlysvinduer, solfangere og solceller er undtaget. 

8.3 
Ny bebyggelse skal gives en udformning og et udseende i samspil med den øvrige bebyggelse på ejendommen. 

8.6 
Tage skal udføres som ubrudte tagflader uden synlige tekniske installationer. Tekniske installationer skal skjules med forhøjet murkrone eller bygningsside, der fremstår som en naturlig forlængelse af bygningsfacaden.  



Det grønne forløb langs Kolding Å sikres ved bestemmelser om i område 3 at friholde et areal af mindst 4 meters bredde langs åbrinken og i område 4 at friholde et areal på mellem 10 og 20 meters bredde langs matrikelgrænse mod åbrinken og ydermolen. Herved sikres ligeledes adgang for offentligheden til åen og fjorden ad Trindholmsgade og stiforløb. Der gives mulighed for regulering af brinker ved åløb, som ønskes anlagt med naturpræg således, at der skabes sammenhæng med det øvrige å-forløb.

Trafik 
Eksisterende udpegede veje og stisystemer bibeholdes. Lokalplanen giver mulighed for etableringen af en intern broforbindelse, der kan aflaste Østerbrogade, der både fungerer som inderhavnens forbindelsesvej og som indfaldsvej til Kolding. Etablering af en intern broforbindelse over havnebassinet medvirker til at aflaste Østerbrogade og den eksisterende interne havnevej på tværs af inderhavnen for den tunge trafik, der i dag passerer inderhavnen. Med aflastningen af Østerbrogade og den eksisterende interne havnevej fredeliggøres området, og der gives bedre muligheder for bløde trafikanter i området og for udviklingen af centerfunktioner omkring inderhavnen. trafikken opleves som en barriere for at udnytte området til byfunktioner.

Affaldshåndtering
 Lokalplanen indeholder bestemmelser om, at der ved indretning eller opførelse af erhvervsbebyggelse skal afsættes plads til, at affald skal kunne opbevares og sorteres. 
 
Miljøforhold
 Lokalplanen angiver, at området skal søges indrettet, så belastningen af miljøet bliver minimal. Den detaljerede udformning af byggeri og anlæg og det økologiske indhold fastlægges ved projektering og gennemførelse af det enkelte bygge og anlægsarbejde. For at medvirke til at mindske miljøpåvirkningerne og sikre en bæredygtig udvikling, stiller lokalplanen krav om, at bebyggelse opføres som lavenergibyggeri.

Miljøforhold 
I lokalplanområdet er der i flere tilfælde konstateret jordforurening (vidensniveau 2), og der er forventet jordforurening i det øvrige lokalplanområde (vidensniveau 1).   

Det grønne forløb langs Kolding Å sikres ved bestemmelser om i område 3 at friholde et areal af mindst 4 meters bredde langs åbrinken

De vejledende grænseværdierne for støj fra virksomheder er følgende;

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen, WHO, kan støj medføre gener og helbredseffekter som kommunikationsbesvær, hovedpine, søvnbesvær, stress, forøget blodtryk, forøget risiko for hjertesygdomme og hormonelle påvirkninger. Støj kan påvirke ydeevnen og påvirke børns indlæring og motivation. Støj har således sundhedsskadelige virkninger på mennesker og kan ved længere tids påvirkning føre til egentlige helbredsproblemer.

 Naturbeskyttelse
 I lokalplanområdet forefindes beskyttet natur efter naturbeskyttelseslovens § 3 i form af strandeng

Kulturarv
 I lokalplanområdets område 2 er der 3 bygninger registreret i Kolding Kommuneatlas, med henholdsvis middel og høj bevaringsværdi. 

 Spildevandsplan
Lokalplanområdet er forsynet med private kloakanlæg. Et område ved Jens Holms Vejs tilslutning til Fyensvej er dog ikke privat kloakeret. Den nordlige del af erhvervshavnen samt inderhavnen er udlagt til fælles kloakering, mens den sydlige del af havnen er udlagt til separat kloakering. Ny bebyggelse skal tilsluttes havnens private kloaksystem eller det offentlige kloaksystem.


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Redegørelse af materiale analyse

Indledning til projekt Trindholmsgade. Kolding